De Kiosk nummer 37 maart 2017


“Mobiliteit” wordt wellicht het woord dat in 2016 het meest over de Gentse tongen zal gaan. In Zwijnaarde zal dat niet anders zijn. Ondanks scheurtjes in het nieuwe wegdek van de Heerweg-Noord maakt De Lijn zich bij het ter perse gaan van De Kiosk nog sterk dat de eerste tram 21/22 de eindhalte aan de bibliotheek van Zwijnaarde zal bereiken in april-mei 2016. Met de nieuwe tram hoopt de stad Gent meer mensen uit de wagen te houden en naar het openbaar vervoer te lokken. Want met z’n allen nerveus in de file staan is niet goed. Niet voor onze longen, niet voor het milieu en niet voor de leefbaarheid van onze woonomgeving. En files zijn er in de ochtendspits nog steeds genoeg in en rond ons dorp.

 

37 kios maart 2016

— Eerdere nummers van de Kiosk vind je hier.