Henk Rijckaert “Technostress” in Nieuwe Melac 14/10


Met Lankmoed tijdens het openingsweekend schoot OCZw meteen in de roos. De Nieuwe Melac wordt een pleisterplaats voor comedyliefhebbers. Volgende artiest is niemand minder dan Henk Rijckaert, bekend van zijn eigen Youtube channel Koterij.be en zijn eerdere one man show De Fun, de Hits.


Toen de oermens het vuur ontdekte en zo een grote sprong voor de mensheid maakte, ontstond er een nieuwe angst. Telkens wanneer de holbewoner zijn grot verliet, was er die ene dwangmatige gedachte: “Shit, heb ik het vuur wel uitgezet?” Grotten werden huizen, grote rollende stenen werden deuren met sloten en een nieuwe soort paniek was geboren. * Deur slaat dicht * …“Fuck, waar zijn mijn sleutels?!”

Toen later ook GSM’s, sjakossen, portefeuilles en brillen hun intrede maakten, werd het huis verlaten een steeds stressvollere onderneming. En dat was nog maar het begin. Want daarbuiten staat nu de auto die tegen ons praat en ons beveelt om links af te slaan bij de volgende rotonde.

Er zijn computers met een eindeloze stroom aan e-mails. Korte mails. Lange mails. MAILS IN CAPSLOCK. Foto’s van katjes. Er zijn SMS’jes en MMS’jes. Telefoons met voicemails en apps. En WhatsApp?! En een iPad met sociale meldingen en verplichtingen, breaking news, nog meer apps en –okee, ik geef het toe – vooral Candy Crush. Er is Twitter en Facebook en Instagram en TV en Netflix en On Demand en Net Gemist en Ooit Gemist…

Hebben de kinderen morgen tekenles of moeten ze naar het voetbal? En staat dat in de blauwe of de groene agenda?

Zoveel om te volgen. Zoveel om aan te denken.


Henk Rijckaert, Technostress. Zaterdag 14 oktober 2017 om 20u30 in de Nieuwe Melac.
Tickets 16€ via Uitbureau.