De Kiosk nummer 42 juni 2017


Laat u niet misleiden door de foto van de feestelijke inhuldiging van de Nieuwe Melac. In dit editoriaal hebben we het nu eens niet over feesten, maar over de natuur. Want die koesteren, is dat niet ons beste wapen tegen de oprukkende klimaatsverandering? Ons dorp doet alvast een fameuze duit in het zakje. Het Parkbos krijgt eindelijk voet aan Zwijnaardse grond, met een Hutsepot-, bufferen speelbos. Het laatste nog in te nemen front is het “zwaar bewapende” kasteelpark de Ghellinck, dat de kaart van meest kwetsbare waardevolle bossen in Vlaanderen niet haalde. Werd de boskaart daarom zo snel terug ingetrokken? We gaan ons ook anders verplaatsen. We nemen tram 2 en gaan met z’n allen ook op de fiets, met of zonder batterij. De buitenband en de zomerse fietstochten van onze parochiale verenigingen brengen onze ongeoefende benen in een mum van tijd op niveau. In het verlengde van de Oude Spoorweg leiden nieuwe parkbosbruggen ons binnenkort naar de binnenstad. Want met het nieuwe circulatieplan en de sluiting van de opritten naar de E17/E40 op de N60 laat je de auto voortaan beter op stal. We wandelen ook over nieuw aangelegde trage wegen, minstens 10.000 stappen per dag! En wie dat allemaal niet zo ziet zitten … zet gewoon een luie zetel in de tuin, geef de bloemekes water en neem zoals in dat liedje van Johan Verminnen lekker vakantie in je straat. Prettige zomer!