De Kiosk nummer 45 maart 2018


Lentekriebels in Zwijnaarde. Met de komst van de eerste zonnestralen komen er ook lentekriebels opzetten. We durven al eens dromen van perkjes vol vrolijke voorjaarsbloemen en frisgroene heesters. Nog een jaartje geduld en het nieuw aangelegde wijkpark op de site Hekers-Zonnebloem belooft onze groene dromen ook echt waar te maken. De bewoners van de nieuwe assistentiewoningen van De Zonnetuin zullen ervan genieten, maar ook de bezoekers van het nieuwe lokale dienstencentrum De Mantel, de kindjes van de basisscholen en de bewoners van het woonzorgcentrum Zonnebloem. Die laatsten zullen om de hoek moeten piepen, want de assistentiewoningen hebben hun het zicht op het park ontnomen.
Parkeren is er alvast geen probleem. De park-and-ride aan sporthal Hekers biedt plaats aan 68 bezoekers. Dat is volgens het Gentse
mobiliteitsbedrijf ruim voldoende om alle wagens van bewoners, tramgebruikers, sportievelingen en andere bezoekers te bedienen.
Zwijnaarde zou immers geen overdreven hoge parkeerdruk ervaren. Ben je niet helemaal overtuigd? Kom dan gerust de aspirantbestuurders van onze stad beluisteren op het politiek debat van het Overlegplatform Zwijnaarde, op 26 april in onze Nieuwe Melac.
Ondertussen genieten we van de prille zonnestralen, een bloem, wat gras dat nog groen is en een nieuw geplant boompje in het
Hutsepotbos. De lente vind je heus niet alleen in de ogen van de tandartsassistente. Vrolijk paasfeest!