De Kiosk nummer 46 juni 2018


Een vaporetto op de Schelde
Schepen Coddens is er zeker van: weldra vaart de Venetiaanse Vaporetto over Zwijnaardse wateren! Zijn collega Peeters wil die watertaxi zelfs per kabelbaan op het Scheldekanaal droppen. De oppositie kan er niet mee lachen! Kwatongen beweren immers dat de boten rood-groen worden geschilderd … met een blauw streepje. Bij De Lijn vrezen ze oneerlijke concurrentie voor “trammetje 2”, inmiddels uitgegroeid tot forse Albatrosstellen!
Alle gekheid op een stokje … in verkiezingstijd zit men om een belofte meer of minder niet verlegen en wil men ook daadkracht tonen. Het belooft dus een vlijtige zomer te worden. Uit het niets verschijnen werklieden om asfalt te gieten, fietssuggestiestroken te schilderen, speelpleintjes aan te leggen of zelfs dansende parkbosbruggen te stabiliseren. Die bruggen krijgen wellicht ooit een reusachtig standbeeld van ere-gouverneur André Denys en de naar verluidt bekende weldoenster Zoé Borluut.
Bij De Kiosk doen we als altijd. We beloven alleen wat we kunnen nakomen: acht bladzijden boeiend lokaal nieuws waarin we al vooruit kijken naar een kunstzinnige herfst. Je weet deze zomer dus zeker wat te vertellen op de terraskes, met een fris Zwijntje Grand Cru 45 in de hand. Op een mooie lange zomer … santé!