Willy Sommers – De soundtrack van mijn leven – 21 april


Willy Sommers staat halve eeuw op de planken en viert dat met een eigen boek én een nieuw album. Over zijn eerste gitaar, zijn eerste coverband, zijn eerste grote hit. Over zijn plotse sterrenstatus en de impact daarvan op zijn privéleven. Over de gloriejaren en dieptepunten van de Vlaamse muziekindustrie. En niet te vergeten: over de fans en de mensen die hem al die jaren onvoorwaardelijk zijn blijven steunen.

Of je nu jong, oud, fan ben van Nederlandstalige muziek of niet: iedereen kan meezingen met Zeven anjers, zeven rozen. Vijftig jaar geleden, in 1971, leert Vlaanderen Willy De Gieter en zijn monsterhit kennen. Het nummer zou zijn carrière en zijn leven veranderen. Van een anonieme student ging het naar bekende posterboy en geliefd tieneridool. Anno 2021 – exact vijftig jaar later – is Willy Sommers niet meer weg te denken uit de Vlaamse showbizz – als zanger, presentator én entertainer en een absoluut icoon.

Speciaal voor die verjaardag bundelde de koning van het Vlaamse lied zijn leven in een biografie en lanceert hij tegelijkertijd een bijhorende album. Twaalf hoofdstukken. Twaalf nieuwe songs. 

Willy Sommers: “Vijftig jaar nadat ik mijn eerste stappen op het podium zette, voel ik mij nog steeds die energieke jongen van 18. Al heb ik intussen natuurlijk wel wat kilometers op de teller.”

vrijdag 21/4/2023 – 20:00 – De soundtrack van mijn leven – € 20