Intiem concert – zaterdag 27 januari 2024


In de programmatie van Nieuwe Melac hoort ook altijd een intiem concert, waarbij enkele veelbelovende kleinkunstenaars in een intieme setting, omringd door het publiek op het podium, een heel persoonlijke performance geven. Plaatsen zijn dan ook beperkt.

Voorprogramma: Anouk Turnock trio
Anouk Turnock brengt liedjes over hartzeer, vogels en gerstenat. Laat je in vervoering brengen door haar soulvolle stemgeluid. Ze zingt in het Engels eigen dromerige liedjes: van odes over verloren folkmuzikanten en zotte deernes tot lieve liefdesliederen. Tegenwoordig verkeert ze in goed gezelschap van twee speelvogels: Gilles De Moor aan de gitaar en tweede
stem, en Pieter Vanden Broecke op contrabas en zingende zaag.

Hoofdprogramma: Johannes Wannyn 
Johannes Wannyn groeide op in Avelgem, waar West-, Oost-Vlaanderen en Henegouwen elkaar aan de Schelde ontmoeten. In zijn kinderjaren kwam de reeks ‘kleinkunstverzamelaars’ uit op cd en Johannes draaide ze grijs. Artiesten als Willem Vermandere, Boudewijn de Groot en Wim de Craene waren onbewust vroege inspiratiebronnen. Wat zeker bleef hangen is het schrijven in de moedertaal, wil je de mensen echt raken. Zijn eigen schrijfstijl zit ergens tussen Wannes Capelle en Lieven Tavernier in. 
In 2012 bracht Johannes met een EP voor het eerst eigen Nederlandstalig werk uit en hij werd met z’n band derde tijdens de Nekkawedstrijd in 2014.
Na een aantal jaren focus op andere projecten (Old Salt – Strograss – People in Houses – KleinkunstKollektief) werd vanaf 2019 de ‘goesting’ groot om opnieuw een meer persoonlijk verhaal te vertellen. Hij schreef liedjes voor een eerste full album en zocht opnieuw naar de juiste muzikanten. De titel ‘In het heetst van den ijstijd’ verraadt de sfeer waarin de nummers werden geschreven tussen maart 2020 en december 2021, een periode waarin onder een stilstaand oppervlak net heel veel in beweging kwam. Voor dit intieme concert speelt Johannes in duo met Willem De Deygere (elektrische gitaar, piano en mandoline – eerder als freelancer te horen bij Zjef Vanuytsel, Jan de Wilde, Bent van Looy). Willem is muzikantproducer en weet de liedjes van Johannes perfect te ondersteunen en in te kleuren. 

 

 

zaterdag 27 januari 2024– 20:00 – Intiem concert – €16 (UitPas 4€)