Bollo Smieto Flamenco – Wim Willaert – zaterdag 12 april 2025 om 20u00


Een monoloog vol humor en muziek.

‘Bollo Smieto Flamenco’ doet waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen.

Nochthans heeft iedereen wel eens dit spel gespeeld. Bollo Smieto is de typisch Vlaamse (Flamenco) kermisattractie waarbij je met een bal (bollo) naar lege blikken kunt gooien (smieto).

Ikzelf dacht ooit het volkspel onder de knie te hebben. Ik was niet onverdienstelijk in balsporten in het algemeen en ik had winnaars van het spel wat uitgehoord en ervan afgekeken. “Je moet bovenhands gooien naar het middelste blik en veel kracht bijzetten”, zei ik overtuigend tegen mijzelf en mijn entourage. Alsof ik een kenner van de bolle smieto sport was. Ik geloofde in mijn scoren, maar eigenlijk stond ik op de top van de berg der dwazen. Vanop een afstand van twee meter heb ik het gepresteerd om met mijn drie ballen, mijn drie kansen, geen enkel blik te raken. Schaamtelijk.

Over mensen die geloven dat ze kennis van zaken hebben en op de hoge top van de berg der dommen roepen dat ze er alles van af weten, wil ik het hebben en vertellen en musiceren. En ook over wat er met een Vlaamse artiest kan gebeuren wanneer hij in contact komt met één der dommen, één der dwazen.

Elke overeenkomst met bestaande artiesten is hierbij louter toeval. Natuurlijk dat!

 

zaterdag 12 april 2025 – 20u00 – Bollo Smieto Flamengo – Wim Willaert
€20.00 – UiTPAS kansentarief €4.00

(c) Leen Pype
(c) Leen Pype