En Route! – Les Quatre Au Quai – zaterdag 1 februari 2025 om 20u00


Les Quatre au Quai, dat is een cabaretcollectief bestaande uit Steve De Schepper, Jolijn Antonissen, Nando Tilkin en pianist Gunther De Backer; occasioneel aangevuld met Tom Baert of Jan Schepens. 

In de lente van 2015 (in 2025 dus 10 jaar geleden!) krijgen vier vrienden/collega’s, collevrienden dus eigenlijk, de kriebels: goesting om een voorstelling te maken. Gewoon samen, voor de sfeer, voor de leute, voor het vak. Een gemeenschappelijke (haat-) liefde voor het Franse chansonrepertoire is het uitgangspunt en een pianist wordt gezocht en gevonden in Gunther De Backer. De voorstelling gaat in première tijdens de Gentse Feesten van 2015 in het vroegere ‘Quai des Arts’, wat meteen de naam van dit collectief verklaart.

Het vriendenproject blijkt een groot succes te zijn, en op algemene vraag van het publiek blijft het niet bij het oorspronkelijke plan om ‘Alors On Chante’ enkel op die Gentse Feesten te spelen, maar gaat de voorstelling toeren. 

Na opvoeringen in de rest van het land kwam er een nieuwe voorstelling van Les Quatre au Quai, met als titel ‘Scène Sur Seine’ en in 2019 ‘Entre Les Lignes’, een derde schot in de roos.

Deze laatste voorstelling staat nog steeds regelmatig op het programma, en in 2023 kwam daar ook nog eens ‘Carrément’ bij. In 2024 lanceren we onze schoolvoorstelling ‘Avec Des Cheveux’ en werken we aan onze nieuwe voorstelling ‘En Route’. 

Welkom, bienvenue!

 

zaterdag 1 februari 2025 – 20u00 – En route! – Les Quatre aux Quai
€20.00 – UiTPAS kansentarief €4.00