Onheil in Black Creek – Lucas Van den Eynde, Bo Spaenc, Hugo Matthyssen – zaterdag 1 maart 2025 om 20u00


Black Creek is een stomende en stampvoetende muziek-theaterwestern starring Lucas Van den Eynde en Bo Spaenc in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.

Ooit was Black Creek een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet de zoon van de stichter het uit handen geven. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken…

Het valt onze prille zestiger erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijks spektakel ‘het ophangen van een paardendief’.

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse TV en theater. Aan zijn zijde staan multi-instrumentalist Bo Spaenc en de geweldige gitarist Jo Mahieu. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale ritmes.

De muziek – mét ruimte voor improvisatie – geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek mee wegduiken voor onverwachte steigeringen van het plot!

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke (eerder in de Nieuwe MELAC met “De Woordenaar”), Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

 

zaterdag 1 maart 2025 – 20u00 – Onheil in Black Creek – Muziektheater De Kolonie
€20.00 – UiTPAS kansentarief €4.00

(c) Pat Verbruggen